B’nai B’rith

Bağımsız B’nai B’rith Locası (İbranice: Ahd’in Çocukları) halen varlığını sürdüren en eski Yahudi hizmet organizasyonudur.13 Ekim 1843’de Henry Jones ve 11 arkadaşı tarafından New York’ta kurulmuştur. Yahudi haklarının savunulmasından, hastanelere ve Yahudi afetzedelere yardıma, Yahudi öğrencilerin okutulmasından anti-semitizm mücadelesine kadar pek çok alanda faaliyet göstermektedir.

Anti-semitizm mücadelesini Amerika’da oldukça etkin Anti-Defamation League (Karalama Karşıtı Birlik) vasıtasıyla sürdürmektedir. B’nai B’rith, İsrail Devleti’nin kararlı bir savuncusudur ve kamuoyunda İsrail yanlısı havanın sürdürülmesi için AIPAC (Amerikan-İsrail Kamu Meseleleri Komitesi) gibi kuruluşlarla yakın ilişki içinde çalışmaktadır.

1923 yılında kurulan BBYO (B’nai B’rith Youth Organization – B’nai B’rith Gençlik Organizasyonu) orta öğretim seviyesindeki Yahudi gençlere yönelik faaliyetlerde bulunmaktadır. BBYO içinde erkeklere yönelik Aleph Zadik Aleph (AZA) ve kızlara yönelik B’nai B’rith Girls (BBG) şeklinde iki farklı yapılanma mevcuttur.

B’nai B’rith dünya çapında 56 ülkede 500,000 üyesiyle en büyük Yahudi organizasyonudur. Resmi yayın organı “B’nai B’rith International Jewish Monthly” adlı dergidir.

ARAMA

Google

COPYRIGHT

EZOTERİK SÖZLÜK, konunun meraklılarına bilgi vermesi amacıyla yayınlanmaktadır. Bu sözlükte yayınlanan tüm maddelerin telif hakkı yazarına aittir. İzinsiz ve link vermeden kopyalanıp yayınlanamaz.
 
pageviews