Vril Cemiyeti

Vril fikri aslında, gene bir Golden Dawn üyesi olan Bulwer Lytton' un "Yaklaşan Irk’ın Gücü" isimli romanından alınmıştır. Aynı zamanda "Pompei' nin Son Günleri" isimli eserin de yazarı olan Lytton bu kitapta, Atlantislilerin soyundan olan ve yeraltından yaşayan “Vrilya” adlı yüksek bir medeniyetten bahseder. Bu yüksek ırk, herşeyde aşkın bir sıvı olan Vril’in sonsuz gücüne sahiptir.

Vril' e hakim olan kimse kendisine de, başka dünyalara da hakim olur. İnsanlar bütün gayretlerini buna yöneltmelidirler. Dünya değişecektir. Efendiler, yeraltından yeryüzüne çıkacaklardır. Onlarla anlaşırsak biz de efendi, anlaşamazsak köle olacağız.

Roketler konusunda dünyanın büyük uzmanlarından birisi olan Dr. Willy Ley, 1933' de Almanya' dan kaçar. Ley, 1947 yılında yayınladığı “Nazi Ülkesinde Sahtebilim” isimli makalesinde Vril örgütünden ilk bahseden kişidir. Bazı yazarlara göre Thule Cemiyetinin iç çemberinde yer alan daha derin bir örgüttür. Ayrıca, Altın Şafak Hermetik Cemiyeti ile ilişkili olduğu da iddia edilmiştir.

Vril’in Naziler tarafından geliştirilen uçan disklerin ana enerji kaynağı olduğu da iddia edilmiştir.

Ayrıca Bkz. Thule Cemiyeti

ARAMA

Google

COPYRIGHT

EZOTERİK SÖZLÜK, konunun meraklılarına bilgi vermesi amacıyla yayınlanmaktadır. Bu sözlükte yayınlanan tüm maddelerin telif hakkı yazarına aittir. İzinsiz ve link vermeden kopyalanıp yayınlanamaz.
 
pageviews