Bohemler Kulubü

Bohemian Grove olarak da bilinir. Bohemian Grove, Kaliforniya eyaletinin Monte Rio şehrinde, sadece erkeklerin kabul edildiği Bohemler Kulubü adlı organizasyona ait 11 km²’lik bir kamp alanıdır. Kızılçam ormanlarıyla kaplıdır. Her yıl Temmuz ortasında 2 hafta boyunca dünyanın en güçlü adamlarını ağırlamaktadır.

Bohemler Kulubü 1872’de kurulmuştur. Bohemler Grove (Bohemler Korusu) 1879’da Kulubün faaliyetleri için satın alınmıştır. Geleneksel Temmuz buluşmaları 1899’da başlamıştır. Üyeleri arasında pek çok sanatçı, müzisyen, büyük işadamları, (bazı ABD başkanları dahil) hükümet yetkilileri ve medyanın önde gelen isimleri yer almaktadır.

Üyelik için bekleme süresinin ortalama 15-20 yıl olduğu, en hızlı gerçekleştiği durumlarda bile en az 3 yıl gerektiği söylenmektedir. Üye adayları mevcut iki üyenin referansına ve desteğine sahip olmalıdır. Yıllık aidatın yanısıra 25 bin dolarlık giriş aidatı vardır. Üyelikte 40 yılı aşanlar “Eski Gardiyan” (Old Guard) sıfatını almakta ve kulubün toplantılarında öncelikli oturma hakkına sahip olmaktadırlar. Çok sıkı şartlar altında bazı toplantılara misafir de getirilebilmektedir.

Kulubün sloganı “Ağ ören örümcekler giremez” olup, harici meselelerin ve işle ilgili mevzaların kamp alanına getirilmemesi anlamını taşımaktadır. Fakat pek çok politik ve ticari meselenin burada bağlandığına dair çok sayıda haber bulunmaktadır. Atom bombasının imal edilmesiyle ilgili Manhattan Projesinin, Eylül 1942’de Bohemler Kulubünde alınan bir karar olduğu bilinmektedir.

Üyeler ve yaz kampına katılanlar gizli tutulsa da, konuya meraklı bazı araştırmacılar birçok önemli katılımcıyı tespit etmiştir. Ünlü katılımcılar arasında şu isimler bulunmaktadır: Jeb Bush, Henry Kissinger, George Shultz, Earl Warren, Robert Kennedy, David Rockefeller, David Rockefeller, Jr., Nelson Rockefeller, James Wolfensohn, Alan Greenspan, Paul Volcker, Colin Powell, Jack Welch, David Packard, Riley P. Bechtel, Henry Ford II, Prince Philip, John Major, Helmut Schmidt, Lee Kuan Yew, James A. Baker III, Newt Gingrich, Arnold Schwarzenegger, Bob Novak, Malcolm Forbes, David S. Broder, Neil Armstrong, Mark Twain, Francis Ford Coppola, Charlton Heston, Clint Eastwood, Walter Cronkite, Billy Gibbons, Mickey Hart, Donald Rumsfeld, Dick Cheney, Karl Rove. Ayrıca Amerikan başkanlarından George W. Bush, Bill Clinton, Ronald Reagan, Jimmy Carter, Gerald Ford, Richard Nixon, Dwight D. Eisenhower, Harry Truman, Herbert Hoover, Calvin Coolidge, William Howard Taft ve Theodore Roosevelt de Bohemler Kulubünün üyelerindendir.

Kuruluşundan bu yana Bohemler Kulubünün sembolü, hikmeti sembolize ettiğine inanılan baykuştur. Korulukta dev bir baykuş heykeli bulunmaktadır. Bu baykuşun bulunduğu yerde her yıl kamp açılış merasimi olarak endişelerden kurtuluşu temsilen bir insan kuklası yakılmaktadır. Bu törende üyeler başlarına kukuletalar giymektedir. Bunu baykuşa temsili tapınma şeklinde okült bir ritüel olarak tanımlayan araştırmacılar da mevcuttur. 2000 yılında Koruluğa sızıp bu seremoniyi görüntüleyen Alex John ve bizzat katılan İngiliz Kanal 4 Televizyonundan Jon Ronson gibi araştırmacılar bu fikirdedir.

Bohemler Kulubü, katılımcılarının niteliği ve yukarıdaki türden ritüeller nedeniyle ezoterik ve okült araştırmacıların ve komplo teorisyenlerinin doğal ilgi alanına girmiştir. Dünya yönetimine ilişkin önemli kararların bu toplantılarda alındığına ilişkin iddia bu tür teorilerde en başta gelmektedir.

ARAMA

Google

COPYRIGHT

EZOTERİK SÖZLÜK, konunun meraklılarına bilgi vermesi amacıyla yayınlanmaktadır. Bu sözlükte yayınlanan tüm maddelerin telif hakkı yazarına aittir. İzinsiz ve link vermeden kopyalanıp yayınlanamaz.
 
pageviews