Yuvarlak Masa Teorisi

Komplo teorilerine göre, temel amacı bütün dünyayı tek merkezden yönetmek olan İlluminati şebekesi, eli her tarafa uzanabilen bir ağ oluşturmak için birbirleriyle irtibatlı birtakım alt mekanizmaların oluşturulmasına girişti. Bu girişimden Yuvarlak Masa (Round Table) teorisi ortaya çıktı. Bu teoriye göre şekillendirilecek organlar, üstlendikleri görevlere göre kendi aralarında bir irtibat ağı kuracak, bilgi alış verişinde bulunacak ve dünya ülkelerini yönlendirecek politikalar geliştireceklerdi. Yuvarlak Masa organlarının elemanları kendi ülkelerinde etkili kişiler olacaklardı.

Yuvarlak Masa teorisi ilk olarak 1877'de John D. Rockefeller, Cecil Rhodes, John P. Morgan, Andrew Carnegie ve Mayer A. Rothschild'dan oluşan beşli tarafından ortaya atılmıştır. Bunların hepsi de Illuminati üyesiydi.

Yuvarlak Masa sembolü ise, tarihte ilk defa, kendilerini kutsal kaseyi aramaya adayan Kral Arthur’un Yuvarlak Masa Şövalyeleri ile ortaya çıkmıştır.

ARAMA

Google

COPYRIGHT

EZOTERİK SÖZLÜK, konunun meraklılarına bilgi vermesi amacıyla yayınlanmaktadır. Bu sözlükte yayınlanan tüm maddelerin telif hakkı yazarına aittir. İzinsiz ve link vermeden kopyalanıp yayınlanamaz.
 
pageviews