Rene Guenon (1886-1951)

Müslüman olunca Sheikh Abd Al Wahid Yahya adını alan Fransız metafizikçi ve yazar. Gelenek ekolünün kurucusudur. Batı medeniyetinin içinde bulunduğu durumdan duyduğu hoşnutsuzluk onu ezoterik ve okült akımlara yöneltmiştir. Teozofi, spiritüalizm, okültizm ve gnostizmden sonra Hinduizmle de ilgilenmeye başlamıştır. Kendisine misyon olarak çürümüşlük içindeki modern topluma geleneksel hikmeti anlaşılır ve kabul edilebilir bir biçimde sunmayı seçmiştir. 1912 yılında Müslüman olup Şazeli tarikatına bağlanmıştır.

Yahudilik, Hristiyanlık, İslam ve Hinduizmi yakından öğrenen Guenon bütün dinlerde ortak olduğunu söylediği ve Gelenek adını verdiği ezeli gerçeği savunmuş ve bunu modern insana önermiştir.

1930 yılında Kahire’ye yerleşen Rene Gueonon, 1951’deki ölümüne kadar burada yaşamış ve gelenekçi çalışmalarını burada sürdürmüştür.

Ayrıca Bkz. Gelenekçilik

ARAMA

Google

COPYRIGHT

EZOTERİK SÖZLÜK, konunun meraklılarına bilgi vermesi amacıyla yayınlanmaktadır. Bu sözlükte yayınlanan tüm maddelerin telif hakkı yazarına aittir. İzinsiz ve link vermeden kopyalanıp yayınlanamaz.
 
pageviews