Tomar ve Anahtar (Scroll and Key)

1842 yılında John Addison Porter tarafından Yale Üniversitesinde kurulan gizli bir cemiyettir. Aynı üniversitede kurulmuş olan Kurukafa ve Kemikler cemiyetiyle benzerlik göstermektedir. Resmi olarak Kingsley Trust Association olarak varlığını sürdürmektedir.

Anahtarlar adı verilen ve hepsi dördüncü sınıf öğrencileri olan cemiyet üyeleri her yıl kendi yerlerine üçüncü sınıflardan 15 kişi seçmektedir. 1989’a kadar sadece erkeklerden oluşmuştur. Cemiyet üyeleri dördüncü yıl boyunca 1869 yılında Mağrip tarzında inşa edilmiş ve hiçbir penceresi olmayan tapınaklarında toplanmaktadırlar.

Maddi varlıkları, Kurukafa ve Kemikler cemiyetinden daha fazladır. Fakat şu an Amerikan siyasetinde Kurukafa ve Kemikler daha etkili görünmektedir. Tomar ve Anahtar cemiyeti Yale Üniversitesinin pek çok faaliyetini finanse etmiştir. Üniversite’nin yayınevi bu cemiyet tarafından kurulmuştur. Yale Üniversitesi 1872 yılından bu yana John Addison Porter Ödülü vermektedir.

Ayrıca Bkz. Kurukafa ve Kemikler

ARAMA

Google

COPYRIGHT

EZOTERİK SÖZLÜK, konunun meraklılarına bilgi vermesi amacıyla yayınlanmaktadır. Bu sözlükte yayınlanan tüm maddelerin telif hakkı yazarına aittir. İzinsiz ve link vermeden kopyalanıp yayınlanamaz.
 
pageviews