Tanrı’nın Çocukları Hareketi

David Berg tarafından 1971 yılında önce Tanrı’nın Çocukları adıyla başlatılan bu dini hareket, daha sonra Sevgi Ailesi (Family of Love) daha sonra da kısaca The Family (Aile) adını almıştır. 1960’lı yıllardaki İsa Hareketinin bir uzantısıdır. İlk takipçileri hippilerdendir. ABD’de 70’li ve 80’li yıllarda ortaya çıkan kült-tarikat tartışmalarının odağında yer alan gruplardan biridir.

Harekete göre David Berg kıyamet öncesi son peygamberdir. Bu akımın inancına göre kıyamet yakında kopacak, ama kendileri sayesinde dünya yeniden yaratılacaktır. Berg, 1974’de hareketini yaymak için kadın üyelerini seks yoluyla taraftar toplamakla görevlendirmiştir. Bu durum 1987’ye kadar devam etmiştir. Halen 10 bin civarında üyesi bulunmaktadır.

Hareket, cinsel serbesti doktrini ve çocukların da buna dahil edilmesi nedeniyle, çocuk istismarı suçlamalarıyla kovuşturmalara uğramıştır. David Berg’in ölümünden sonra kendi kızları babalarının tacizine uğradıklarını ifade etmişlerdir.

ARAMA

Google

COPYRIGHT

EZOTERİK SÖZLÜK, konunun meraklılarına bilgi vermesi amacıyla yayınlanmaktadır. Bu sözlükte yayınlanan tüm maddelerin telif hakkı yazarına aittir. İzinsiz ve link vermeden kopyalanıp yayınlanamaz.
 
pageviews