Kimyasal İzler (Chemtrail)

Chemtrail henüz yeni sayılabilecek bir komplo teorisidir. Bazı uçakların uçarken arkalarında bıraktıkları izin çeşitli kimyasalları yaydığı iddiasına dayanmaktadır. Bu izlerin jetlerin normal uçuşlarından geride kalan su buharı izine (contrail) benzemediği, chemtraillerin belirli kimyasal veya biyolojik maddelerin serpintisi olduğu ileri sürülmektedir. Chemtrailler su buharı izinden farklı olarak çok daha kalın olmakta, gittikçe genişleyerek yayılmakta ve deforme olarak bir bulut gibi saatlerce varlığını sürdürmektedir. Ayrıca, çoğunlukla tek bir geçiş yerine, birbirini X veya başka biçimlerde kesen chemtrail dizileri oluşmaktadır. Ayrıca chemtrailler, ilaçlama veya yangın söndürme uçaklarından farklı olarak alçakta değil yüksek irtifalarda gerçekleşmektedir.

Chmetrail teorisi ilk olarak 1990’ların ortalarında ABD’de ortaya atılmıştır. Fakat İngiltere, Almanya, Hollanda gibi ülkelerde de görüldüğü iddia edilmiştir. Konu bazı radyo programlarında ve dergilerde de tartışılmıştır. Dr. Leonard Horowitz, 2001 yılında yayınladığı “Havada Ölüm: Küreselcilik, Terörizm ve Toksik Savaş” isimli kitabında chemtraillere de değinmiştir.

Bazı chemtrail teorisyenleri yere yakın yerlerde chemtraillerin içeriğini teste tabi tuttuklarını ve alüminyum, baryum, kalsiyum, magnezyum ve titanyum gibi maddeleri tesbit ettiklerini iddia etmektedir. Fakat, bunun jet egsozuyla karışık su buharında da görülebileceğini akılda tutmak gerekir.

Chemtraillerin olası sebepleri arasında iklimi değiştirme, biyolojik savaş, beyin kontrolü ve okült amaçlar öne sürülmüştür. Bunlar yanında küresel ısınmayla mücadele, ucuz askeri iletişim veya sofistike bir radar sistemi geliştirmek gibi amaçlarla chemtraillerin bırakıldığını öne sürenler de vardır. En dikkat çekici yorumlardan biri küresel ısınmayı hafifletmek amacına yönelik olarak “küresel karartma” yapıldığı şeklindedir.

ARAMA

Google

COPYRIGHT

EZOTERİK SÖZLÜK, konunun meraklılarına bilgi vermesi amacıyla yayınlanmaktadır. Bu sözlükte yayınlanan tüm maddelerin telif hakkı yazarına aittir. İzinsiz ve link vermeden kopyalanıp yayınlanamaz.
 
pageviews