Yeni Dünya Düzeni (Komplo)

“Novus Ordo Mundi” (yeni dünya düzeni) veya “Novus Ordo Seclorum” (yeni çağların düzeni) olarak ifade edilen bu kavram Masonlar ve Illuminati üyeleri tarafından kullanılmıştır.

Novus Ordo Seclorum ifadesi, Amerikan devlet ambleminde yer alan “piramitin üzerindeki herşeyi gören göz” figüründe aynen yer almaktadır. Aynı figür, 1 dolarlık banknotların üzerinde de yazılıdır. Amerikan kurucu babalarının ve özellikle Thomas Jefferson’un Illuminati ile ilişkili olduğu söylenmektedir.

Dünyayı yöneten ve Yeni Dünya Düzeni’ni uygulayan elit, değişik adlar da almaktadır: İlluminati Bankerleri, Yüksek Kabal, Dördüncü Reich, Uluslararası Sinaşi ve Kriptokrasi.

Bu elitin içinde Rockefeller, Rotschild, Morgan, DuPont gibi ünlü ailelerin ve Avrupa’nın önemli monarklarının bu elitin içinde oldukları iddia edilmektedir. Buna göre, Dünya Bankası, IMF ve NATO gibi kuruluşlar Yeni Dünya Düzeni’nin uygulamaya geçmesinde maşa görevi gören kuruluşlardır.

Ayrıca Bkz. Dünya Hükümeti, Sinarşi, Illuminati

ARAMA

Google

COPYRIGHT

EZOTERİK SÖZLÜK, konunun meraklılarına bilgi vermesi amacıyla yayınlanmaktadır. Bu sözlükte yayınlanan tüm maddelerin telif hakkı yazarına aittir. İzinsiz ve link vermeden kopyalanıp yayınlanamaz.
 
pageviews