Moon Tarikatı

Moon tarikatı, 1954 yılında Kuzey Kore’den Güney Kore’ye kaçan rahip Sun Myung Moon tarafından kurulan, dünyada Moon liderliğinde bir teokrasi kurulmasını ve herkesin Korece konuşmasını amaçlayan tarikattır.

Sun Myung Moon 1954 yılında tarikatını Güney Kore’nin başkenti Seul’de “Birlik Kilisesi” (Unification Church) adıyla kurmuştur. Birlik Hareketi çatısı altında “Dünya Barışı için Dinler ve Uluslararası Federasyon,” “Evrensel Barış Federasyonu” gibi alt kuruluşlar oluşturulmuştur. ABD'de özellikle gençliği hedef almış ve 2 milyona yakın taraftarıyla önemli bir başarı elde etmiştir.

ABD’de resmi dini mezhep statüsünde’dir. Sun Myun Moon, gençliğinde Hz. İsa'nın kendisine görükerek Mesih seçtiğini ve eşiyle birlikte günahsız ve insanoğlunun gerçek ebeveynleri olduklarını, Hz. İsa’nın yarım bıraktığı işleri tamamladığı iddiası içindedir. Tarikat üyeleri her pazar sabahı liderleri ve Kore için dua etmektedirler. Tarikatın lider gözetimindeki toplu nikah ve kutsama törenleri meşhurdur.

Moon’un silah sanayinde, balıkçılıkta ve medyada büyük yatırımları bulunmaktadır. The Washington Times gazetesi tarikate aittir. Türkiye’de 20 Mart 2002 tarihinde Ankara'daki lüks bir otelde yaptıkları toplantıyla dikkat çekmişlerdir.

ARAMA

Google

COPYRIGHT

EZOTERİK SÖZLÜK, konunun meraklılarına bilgi vermesi amacıyla yayınlanmaktadır. Bu sözlükte yayınlanan tüm maddelerin telif hakkı yazarına aittir. İzinsiz ve link vermeden kopyalanıp yayınlanamaz.
 
pageviews