Rockefeller Ailesi

John Davison Rockefeller (1839-1937) tarafından temeli atılmış olan ve petrol, sanayi ve bankacılık devi haline gelmiş ailedir. Fransız-Alman-Amerikan soyundan gelen aile, 19. yüzyılın sonlarında kurdukları Standard Oil Company adlı şirket ile petrol işinden en büyük özel serveti elde etmiştir. Ailenin başında şu an David Rockefeller bulunmaktadır. Exxon-Mobil, Chevron, Citi Group, Chase Manhattan Bank ve JP Morgan Chase, ailenin varlıklarındadır.

1870’de kurulan Standart Oil, çok saldırgan bir büyüme ve ele geçirme stratejisi izlemiş, rakiplerine hayat hakkı vermemek için elinden geleni yapmıştır. 1890’a gelindiğinde Standard Oil ABD’deki rafine edilmiş petrolün % 88’ini kontrol ediyordu. Bundan sonra hakkında açılan tekel ve antitrust davaları sonucu 1911 yılında şirketin parçalanmasına karar verilmiştir.

Standard Oil Company’nin vahşi rekabet taktikleri Rockefeller ailesi için sonradan imaj sorunu haline gelmiştir. Bu yüzden yardım faaliyetlerine büyük önem vermişlerdir. ABD’de pek çok eğitim, sanat kurumu, vakıf vb. kuruluş Rockefeller ailesinin desteğiyle kurulmuştur. Rockefeller ailesi, Amerikan siyasetinde etkin olmuş ve Başkan Yardımcısı (Nelson R.), Senatör (Jay. R.), Eyalet Valisi (Nelson, Jay ve Winthrop R.) ve Vali Yardımcısı (Winthrop Paul) gibi görevlerde bulunmuşlardır.

Rockefeller ailesi komplo teorilerinde geçen büyük ailelerden biridir aynı zamanda. Aile protestan kökenli olduğu halde Yahudilerle sıcak ilişkileri bulunduğu ve Yahudi sempatizanı (judaizer) olduğu söylenmektedir. Bu ilişki Hristiyan siyonizmi bağlamında olabilir. Dünyayı yöneten gizli güç olduğu söylenen Illuminati şebekesi içinde yer aldığı söylenen 13 soydan biridir.

Bilderberg, CFR ve Trilateral Komisyonun kuruluşuna öncülük etmişler ve halen destek vermektedirler.

ARAMA

Google

COPYRIGHT

EZOTERİK SÖZLÜK, konunun meraklılarına bilgi vermesi amacıyla yayınlanmaktadır. Bu sözlükte yayınlanan tüm maddelerin telif hakkı yazarına aittir. İzinsiz ve link vermeden kopyalanıp yayınlanamaz.
 
pageviews