Ufoloji - UFOlar

UFO’lar özellikle 20. yüzyılda popülerleşmiş bir konudur. Kelime anlamı “tanımlanamayan uçan nesne” (Unidentified Flying Object) olan UFO, gökyüzünde görüldüğü iddia edilen uçan cisimlerdir. Bir başka alternatif de “uçan daire” terimidir. UFO ifadesi ilk defa 1952 yılında, “uçan daire” teriminin birbirinden çok farklı tanıklıkları karşılamadığı düşüncesiyle ABD Hava Kuvvetleri araştırmacısı Edward J. Ruppelt tarafından kullanılmıştır.

Gökyüzünde tanımlanamayan cisimler veya olayların mutlaka dünya dışı varlıklarla ilişkilendirilmesi zorunlu değildir. Meteor veya kuyruklu yıldız kaynaklı parlamalar, atmosferdeki parhelyon adı verilen optik olaylar veya lenticularis denilen nadir rastlanan ama kayıt altına alınmış bulut formasyonları zaman zaman insanları gökyüzünde bir uçan bir cisim gördüklerine inandırmaktadır. Bir başka ihtimal de meteoroloji balonları ve casus uçaklardır. Fakat, bu tür olayları dünya dışı varlıklarla ilişkilendiren bir hayli insan vardır. Bu karşılaşmalar bir türlü tarafsız olarak doğrulanamadığı için halen uzaylı UFOların varlığına inananlar bir kült olarak varlıklarını devam ettirmektedirler.

Daha önce de bir çok olay olsa da, modern UFO tarihi ilk olarak 1947 yılında Kenneth Arnold adlı bir işadamının tanıklığıyla başlamıştır. Arnold 24 Haziran 1947’de, Mount Adams’da fincan tabağına benzeyen ve çok hızlı hareket eden 9 adet parlak cisim gördüğünü iddia etmiştir. Arnold’un iddiaları basına yansıyınca “uçan daire” terimi ilk defa ortaya çıkmıştır. Bundan sonraki haftalarda UFOlarla ilgili yüzlerce olay kaydedilmiştir.

Hatta 8 Temmuz 1947’de New Mexico eyaletinin Roswell şehrinde düşen bir uçan dairenin ABD ordusu tarafından ele geçirildiği bazı gazetelere yansımıştır. Bu iddialar resmi olarak yalanlandıktan sonra medyada haftalarca devam eden uçan daire merakı son bulmuştur. Bundan sonraki tanıklıklar ancak küçük gruplar tarafından kayıt altına alınmaya devam edilmiştir.

Kendilerini ufolog, işlerini ise ufoloji olarak tanımlayan bu gruplar hükümetleri bilinçli olarak UFO olaylarını örtbas etmekle, hatta delil karatmakla suçlamaktadırlar.

Bugün ufolojinin astroarkeoloji de denilen bir başka boyutu, uzaylıların dünyamızı geçmişte ziyaretlerinde bıraktıkları iddia edilen izlerin araştırılmasıdır. Öyle ki, dünya dışı varlıkların dünya üzerindeki insanlar dahil tüm yaşamın mimarı olduğuna inananlar bile mevcuttur.

Bu kişiler, dünya üzerinde nasıl yapıldığı henüz henüz tam olarak açıklanamamış Mısırdaki piramitler, Britanya’daki Stonehenge, Easter Adalarındaki heykeller, Piri Reis haritası, ve bazı Maya anıtları gibi kalıntıların uzaylıların eseri olduğunu veya onların teknolojisiyle yapıldığını iddia etmektedirler. Bu alanın piri sayılabilecek isim Erich von Daniken adlı İsviçrelidir. Daniken’in sahte deliller ürettiği ortaya çıkmıştır.

ARAMA

Google

COPYRIGHT

EZOTERİK SÖZLÜK, konunun meraklılarına bilgi vermesi amacıyla yayınlanmaktadır. Bu sözlükte yayınlanan tüm maddelerin telif hakkı yazarına aittir. İzinsiz ve link vermeden kopyalanıp yayınlanamaz.
 
pageviews