Gerard Encausse (1865-1916)

Ezoterik yazındaki takma adı Papus’tur. 1865 yılında İspanya’da İspanyol bir anne ve Fransız bir babanın çocuğu olarak dünyaya geldi. Daha sonra ailesi Paris’e taşındı ve eğitimini orada tamamladı. Daha genç yaşlarda Kabbala, tarot, maji ve simya gibi gizli öğretilere ilgi duyan Papus, Eliphas Levi’nin eserlerini okudu. 1884’de Teozofi cemiyeti Fransa’da kurulur kurulmaz üye oldu. Ama cemiyetin doğu okültizmine fazla önem vermesi üzerine oradan ayrıldı. Bu arada Hermetik Işık Kardeşliği ve Altın Şafak Hermetik Cemiyetine de üye oldu.

1880’de Henri Delaage tarafından Martinist harekete dahil edilen Papus daha sonra hareketin öncülerinden biri haline geldi. Papus ve arkadaşları, 1884’de tam anlamıyla organize olamamış Martinist hareket içindeki dağınıklığı gidermek amacıyla Martinist Tarikatı adını verdikleri bir örgütlenmeye gittiler ve Papus ilk büyük üstat seçildi.

Ayrıca Bkz. Martinizm

ARAMA

Google

COPYRIGHT

EZOTERİK SÖZLÜK, konunun meraklılarına bilgi vermesi amacıyla yayınlanmaktadır. Bu sözlükte yayınlanan tüm maddelerin telif hakkı yazarına aittir. İzinsiz ve link vermeden kopyalanıp yayınlanamaz.
 
pageviews